Delta wordt magazine

/uploads/delta.tudelft.nl/delta_articles/25454/image/screen_shot_20120627_at_9.54.59_am.jpg?crop=0,15,964,985

Na de zomer zal Delta in een nieuwe vorm terugkeren. De wekelijkse krant verdwijnt. Daarvoor in de plaats ligt vanaf 30 augustus het tweewekelijkse Delta magazine in de schappen. Waarom deze verandering? Het medialandschap verandert. En daarmee de behoeften van onze lezers. Nieuws verspreidt zich als een digitaal vuurtje over Twitter, Facebook en natuurlijk via onze eigen website delta.tudelft.nl. Daarom gaat de reguliere nieuwsvoorziening zich na de zomer verplaatsen van de krant naar de website en social media.
Het blad meet 24 bij 33 centimeter en zal 32 pagina’s tellen. Naast de gebruikelijke rubrieken, zal Delta vier grote verhalen met diepgang bevatten. Een coververhaal waar onze redacteuren zich langere tijd in hebben kunnen vastbijten. Een vraag-antwoord-interview zoals u al van ons gewend bent. Een beeldende reportage waarbij we op pad gaan om verslag te doen van bijzondere projecten of gebeurtenissen. En een essay of ander genre tekstverhaal.
We willen vaker onderwerpen op de agenda zetten en minder vaak de agenda van anderen volgen. De belangrijkste thema’s die de onderwerpselectie bepalen zijn het campusleven, opzienbarende projecten en mensen, en instellingsnieuws en -beleid. Daarmee hopen we dat iedereen op de TU iets van zijn gading in het blad zal vinden. Of u nu hoogleraar, promovendus, internationale student bent of voor de universiteitsdienst werkt.
Ook als u onze website niet wilt bezoeken en geen fan bent van Twitter, kunt u op de hoogte blijven. Het blad bevat nog steeds in korte vorm nieuws. Verder zal Delta in augustus een iPhone app lanceren waarmee u de nieuwste berichten van onze site kunt lezen. Een Android versie volgt later. Ook kunt u zich inschrijven voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief.
Wat gaat er niet veranderen? We blijven journalistiek onafhankelijk, objectief en scherp. We hopen dat de vernieuwde Delta zal bevallen. We stellen op prijs als u het ons laat weten, via social media, e-mail, per brief of in persoon. We wensen u een mooie zomer.

Frank Nuijens, hoofdredacteur Delta

Pagina 10: Van blad tot krant tot magazine

20 november 2014 15.34

​Akkoord met uitgever Springer over open access

Wetenschappers van Nederlandse universiteiten kunnen voortaan open access publiceren in tijdschriften van uitgeverij Springer. De VSNU verwacht dat er meer uitgeverijen volgen.
20 november 2014 12.36

​Londens studentenprotest eindigt in rellen

De Londense politie heeft gisteren elf mensen gearresteerd tijdens het studentenprotest tegen hoge collegegelden. De verder rustig verlopen demonstratie eindigde in rellen op Parliament Square.

20 november 2014 10.33

​Geen wetenschappelijk adviseur voor Europese Commissie

De nieuwe Europese Commissie kan geen beroep meer doen op de adviezen van een wetenschappelijk adviseur. De functie werd in 2012 in het leven geroepen, maar is door commissievoorzitter Jean-Claude Juncker opgeheven.
20 november 2014 10.31

​Schoten op universiteitscampus Florida

Op de campus van Florida State University zijn in ieder geval twee mensen neergeschoten. Het is niet duidelijk hoe zij er aan toe zijn.

20 november 2014 09.55

​Eten voor Jemen in Happietaria

​Eten voor Jemen in Happietaria Tientallen studenten hebben de afgelopen tien dagen keihard gewerkt om in het voormalige Legermuseum het tijdelijke restaurant Happietaria in te richten. Daar kunnen bezoekers tot 16 december eten voor het goede doel.
19 november 2014 16.27

Startups YesDelft trekken multinationals

Incubator YesDelft gaat nauw samenwerken met zes grote multinationals. Contact met startups moet de innovatieve kracht van deze bedrijven vergroten. En de startups krijgen gemakkelijker toegang tot kapitaalkrachtige partners.