Apps - Niet leuker, wel makkelijker

Belastingaangifte al gedaan? Nee? Mooi. Kun je daar nog handig even een app bij inzetten.

/uploads/delta.tudelft.nl/delta_articles/24950/image/apps_copy16.jpg

Ja ja, het moet eígenlijk voor 1 april, die belastingaangifte. Maar ja, het is zo’n gedoe en achteraf heb je altijd het gevoel dat je toch nog zaken hebt laten liggen. Nou, dat klopt ook. Studenten lopen jaarlijks tussen de 52 en 78 miljoen euro mis doordat ze geen belastingaangifte doen of belangrijke aftrekposten over het hoofd zien, blijkt uit onderzoek. Daarop presenteerde MaxYourTax, een belastingadviesbureau voor en door studenten, vorige week een app waarmee studenten eenvoudig belastingaangifte kunnen doen – én eindelijk geld terugkrijgen. In een tijd waarin de overheid zo kort op studeren, wel zo eerlijk, vindt oprichter Marko Groen. Er zit natuurlijk een addertje onder het gras. Want jíj bent met het invoeren van je gegevens in de app dan wel klaar, MaxYourTax gaat er volgens mee aan het rekenen. Dat kost je uiteindelijk €17,50 bij een teruggave van minimaal €20,-. Maar dat levert behalve tijd- en frustratiebesparing altijd nog meer op dan wanneer je door je eigen laksheid niks terugkrijgt.

Waarom niet meteen besparen op je waterrekening? Door een minuut korter per dag te douchen, houd je al tientallen euro’s per jaar over. De app ShowerTimer start automatisch als de douche aangaat, stopt wanneer hij uit gaat en knippert met geluid wanneer het tijd is om af te spoelen. Ook geeft hij de liters verbruikt water en bijbehorende kosten aan. Goed voor de bewustwording, maar je moet je telefoon er wel eerst omslachtig op instellen. Bovendien vraagt het een dure, waterdichte hoes om ervoor te zorgen dat je telefoon niet het loodje legt tijdens je douchefestijn. En zo spoel je je hele besparing zó weer door het doucheputje.