‘250 fte verdwijnt’

Met de besparingen die de TU de komende jaren wil doorvoeren verdwijnt 250 fte. Dat zei collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg dinsdag 25 mei tijdens de tweede voorlichtingsbijeenkomst voor medewerkers.

Niet eerder noemde het college van bestuur harde aantallen fte’s. De pijn wordt verdeeld over wetenschappelijk en ondersteunend personeel. Begin april hield Van den Berg het nog op ‘meer dan honderd arbeidsplaatsen’. ‘Dikke tientallen’ daarvan zouden gedwongen ontslagen betreffen. Eind 2009 had de TU als geheel 4691 fte, blijkt uit het Jaarverslag 2009.

01 oktober 2014 16.24

Dáár is dat feestje

Dáár is dat feestje Flyeren en posters plakken om evenementen of feestjes te promoten onder studenten behoren tot het verleden als het ligt aan de studenten van Klockon.com. Hun website moet ervoor zorgen dat niemand nog een leuk uitje hoeft te missen.
01 oktober 2014 14.50

Best zwaar nog

Best zwaar nog Eerstejaars studenten civiele techniek konden tijdens een college ervaren wat voor krachten er in een brugconstructie optreden. Dat viel nog niks mee.

01 oktober 2014 11.05

​Nuon Solar Team aan kop in Zuid Afrika

​Nuon Solar Team aan kop in Zuid Afrika Na vier dagen racen met hun zonnewagen Nuna7S door Zuid Afrika hebben de Delftse studenten van het Nuon Solar Team een enorme voorsprong op de concurrenten.
01 oktober 2014 11.01

​Franse wetenschappers trekken op naar Parijs

Duizenden Franse wetenschappers zijn al fietsend, lopend of kanoënd onderweg naar Parijs. Ze eisen meer geld voor hoger onderwijs en onderzoek.

01 oktober 2014 10.26

​Geen compensatie basisbeurs meerjarige masters

Studenten van meerjarige masteropleidingen worden weliswaar harder getroffen door het afschaffen van de basisbeurs, maar daar gaat minister Bussemaker hen niet voor compenseren.
01 oktober 2014 10.20

​Mariëtte Hamer krijgt Hamer-award

Bij haar afscheid van de Tweede Kamer kreeg PvdA-politica Mariëtte Hamer gisteren de eerste Hamer-award van de Landelijke Studenten Vakbond. De studenten hebben de prijs naar haar vernoemd.