‘250 fte verdwijnt’

Met de besparingen die de TU de komende jaren wil doorvoeren verdwijnt 250 fte. Dat zei collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg dinsdag 25 mei tijdens de tweede voorlichtingsbijeenkomst voor medewerkers.

Niet eerder noemde het college van bestuur harde aantallen fte’s. De pijn wordt verdeeld over wetenschappelijk en ondersteunend personeel. Begin april hield Van den Berg het nog op ‘meer dan honderd arbeidsplaatsen’. ‘Dikke tientallen’ daarvan zouden gedwongen ontslagen betreffen. Eind 2009 had de TU als geheel 4691 fte, blijkt uit het Jaarverslag 2009.

23 september 2014 10.14

Verbazing over studentenstop techniekopleidingen

Vijf hogescholen gaan de instroom beperken van de opleidingen chemie en biologie & medisch laboratoriumonderzoek. Maar de Vereniging Hogescholen verzekert dat er nog steeds een grote behoefte is aan nieuwe techniekstudenten.
22 september 2014 16.13

Raad van State: masters mochten op basisbeurs rekenen

Het is niet eerlijk dat nieuwe wo-masterstudenten volgend jaar al geen basisbeurs meer krijgen, vindt de Raad van State. Maar minister Bussemaker verwerpt de kritiek.

22 september 2014 15.17

​VSSD: wetsvoorstel leenstelsel benadeelt bèta’s

De Delftse studentenvakbond VSSD vindt dat het wetsvoorstel voor het leenstelsel bètastudenten extra hard raakt, omdat hun studies gemiddeld een jaar langer duren en er geen compensatie is.
22 september 2014 14.16

Wet ‘studievoorschot’ naar Tweede Kamer

Het wetsvoorstel dat de basisbeurs afschaft is zojuist naar de Tweede Kamer gestuurd. Tegenstanders kondigen meteen een landelijke demonstratie aan.

22 september 2014 10.40

Haagse student overlijdt tijdens introweekend

Een 24-jarige student van de Hotelschool Den Haag is zaterdag overleden tijdens een introductieweekend in een kampeerboerderij. Een 20-jarige medestudent is door de politie aangehouden.
21 september 2014 16.33

​Foutje met ‘feuten’

Studentenverenigingen groeien wel, maar niet zo spectaculair als gedacht. Het aantal nieuwe aanmeldingen nam niet met twaalf procent toe, maar slechts met twee procent.