Ga direct naar: Hoofdnavigatie | Inhoud | Zoeken | Servicemenu

Foreign eye

(Photo: Olga Motysk)

‘Don’t Feed the Birds’. These kind of signs sprung up recently in my neighborhood, an area predominantly occupied by immigrants and foreign students. Feeding the birds has become a bit of a political issue lately, with the right-wing PVV party leader Geert Wilders stirring up a controversy saying foreigners cause problems by feeding pigeons in the street. I must admit, when I first came to the Netherlands, I fed pigeons freely in parks and other public places, not understanding the dirty looks from passers-by. While in Ukraine (as in many other countries), pigeons are treated as fluffy cute birds, here they’re considered dirty, disease-spreading vermin. And these kind of labels tend to be self-fulfilling: the Dutch city pigeons are much less plump and shiny than their well-loved Ukrainian cousins. Cut off from loving and plentiful human-provided food supplies, the Dutch birds must scavenge dumpsters and sidewalks for rotting leftovers, making them more likely to spread disease or become ill. So next time you’re in a park and craving some non-human company, don’t feed the birds. Instead, cuddle some kittens; everybody likes kittens.

27 februari 2015 19.57

Vijf vragen aan LSVb-voorzitter Tom Hoven

De bezetting van het Amsterdamse Maagdenhuis kan, in tegenstelling tot die van het Bungehuis, wél op steun rekenen van de Landelijke Studentenvakbond. Voorzitter Tom Hoven: “Er zijn een aantal belangrijke dingen veranderd.”
27 februari 2015 19.56

De Nieuwe Universiteit gaat landelijk

De actievoerders in het Amsterdamse Maagdenhuis organiseren zondag een national assembly voor studenten en docenten van andere universiteiten en hogescholen. Mogelijk volgt woensdag een nationale actiedag.

27 februari 2015 12.29

Bussemaker bemoeit zich niet met bezetting

Minister Bussemaker van Onderwijs houdt zich buiten de onderhandelingen over de bezetting van het Maagdenhuis. “Die zijn in principe een zaak tussen het bestuur van de UvA en de bezetters.”
26 februari 2015 17.57

'Geen harde actie in Delft'

Bezettingen als in Amsterdam lijken in Delft niet op het menu te staan. Of ze moeten komen van studenten van buiten de studentenraad (sr) en vakbond VSSD. Die beide houden het bij het uiten van hun zorgen over het rendementsdenken.

26 februari 2015 15.51

De student-bestuurder: gewenst én verguisd

Om de patstelling te doorbreken, heeft de Universiteit van Amsterdam ingestemd met een studentlid binnen het college van bestuur. In de landelijke politiek is dat idee net zo vaak omarmd als weer gesneuveld.
26 februari 2015 14.02

Subsidie voor onderzoek frugal innovations

Het LDE-Centre for Frugal Innovation in Africa (CFIA) krijgt een NWO-subsidie van 4,5 ton voor een onderzoeksproject in samenwerking met onder andere elektronicaconcern Philips.