Ga direct naar: Hoofdnavigatie | Inhoud | Zoeken | Servicemenu

Foreign eye

(Photo: Olga Motysk)

‘Don’t Feed the Birds’. These kind of signs sprung up recently in my neighborhood, an area predominantly occupied by immigrants and foreign students. Feeding the birds has become a bit of a political issue lately, with the right-wing PVV party leader Geert Wilders stirring up a controversy saying foreigners cause problems by feeding pigeons in the street. I must admit, when I first came to the Netherlands, I fed pigeons freely in parks and other public places, not understanding the dirty looks from passers-by. While in Ukraine (as in many other countries), pigeons are treated as fluffy cute birds, here they’re considered dirty, disease-spreading vermin. And these kind of labels tend to be self-fulfilling: the Dutch city pigeons are much less plump and shiny than their well-loved Ukrainian cousins. Cut off from loving and plentiful human-provided food supplies, the Dutch birds must scavenge dumpsters and sidewalks for rotting leftovers, making them more likely to spread disease or become ill. So next time you’re in a park and craving some non-human company, don’t feed the birds. Instead, cuddle some kittens; everybody likes kittens.

23 oktober 2014 13.38

‘Mbo’ers dupe van nieuwe leenvoorwaarden’

Studentenvakbond LSVb en scholierenorganisatie JOB hebben weinig vertrouwen in de terugbetaalregels van het nieuwe leenstelsel. Mbo’ers zullen zich laten afschrikken door de nieuwe leenvoorwaarden, stellen ze.
23 oktober 2014 11.40

Fietsroute tussen Leiden, Delft en Rotterdam

Fietsroute tussen Leiden, Delft en Rotterdam Een fietsroute door Zuid-Holland, die onderweg prominente kennisinstellingen als de TU aandoet. Als het aan de PvdA-Statenfractie in Zuid-Holland ligt komt er zo’n ‘Sciencepad’ in de provincie.

23 oktober 2014 08.59

Register voor ingenieurs in de maak

Er komt een speciaal keurmerk voor ingenieurs die hun vak bijhouden. Zij worden opgenomen in een register en mogen zich straks chartered engineer of incorporated engineer noemen.
23 oktober 2014 08.52

Tweede master goedkoper voor Utrechtse studenten

Studenten van de Universiteit Utrecht die direct na hun master beginnen aan een tweede masteropleiding bij diezelfde universiteit, hoeven niet langer het hoge instellingscollegegeld te betalen.

23 oktober 2014 08.50

Tweede Kamer opnieuw geïrriteerd over Universiteit Leiden

De PvdA in de Tweede Kamer betwijfelt of de Universiteit Leiden nog mee moet doen aan het experiment met een bindend studieadvies in het tweede jaar. Niet alle opleidingen zouden voldoen aan de eisen voor deelname.
22 oktober 2014 21.08

Desgevraagd

Desgevraagd De overheid heeft de besturing en beheersing van ICT-projecten niet op orde. Dat kost de belastingbetaler miljarden euro’s. Het ergste is: niemand leert van zijn fouten. De parlementaire onderzoekscommissie ICT publiceerde vorige week ...