Ga direct naar: Hoofdnavigatie | Inhoud | Zoeken | Servicemenu

Foreign eye

(Photo: Olga Motysk)

‘Don’t Feed the Birds’. These kind of signs sprung up recently in my neighborhood, an area predominantly occupied by immigrants and foreign students. Feeding the birds has become a bit of a political issue lately, with the right-wing PVV party leader Geert Wilders stirring up a controversy saying foreigners cause problems by feeding pigeons in the street. I must admit, when I first came to the Netherlands, I fed pigeons freely in parks and other public places, not understanding the dirty looks from passers-by. While in Ukraine (as in many other countries), pigeons are treated as fluffy cute birds, here they’re considered dirty, disease-spreading vermin. And these kind of labels tend to be self-fulfilling: the Dutch city pigeons are much less plump and shiny than their well-loved Ukrainian cousins. Cut off from loving and plentiful human-provided food supplies, the Dutch birds must scavenge dumpsters and sidewalks for rotting leftovers, making them more likely to spread disease or become ill. So next time you’re in a park and craving some non-human company, don’t feed the birds. Instead, cuddle some kittens; everybody likes kittens.

18 december 2014 22.05

Lager BSA voor topsporters

Sporten op topniveau en tegelijk studeren aan de TU. Er zijn tientallen studenten, voornamelijk roeiers, die dat doen. Met een nieuw topsportbeleid wil de universiteit hen helpen om beide te combineren.
18 december 2014 15.59

Studentenraad bezorgd over toekomst RAS

Een fulltime bestuursjaar gaat een student drieduizend euro meer kosten met de invoering van het leenstelsel, stelt de studentenraad. Ze dringt er bij het college van bestuur op aan uitgaven aan de regeling afstudeersteun (RAS) minimaal ...

18 december 2014 14.58

Ophokuren in het hoger onderwijs

Universiteiten en hogescholen moeten meer contacturen roosteren. Maar als die extra uren bestaan uit films kijken, hebben ze weinig om het lijf. “Je merkt dat de opleiding uren aan het opvullen is”, klagen studenten.
18 december 2014 14.55

Twijfels over onafhankelijkheid examencommissie

Waar kun je terecht als je je tentamencijfer te laag vindt, als je vrijstellingen wilt krijgen of als je overhoop ligt met je stagebegeleider? Bij de examencommissie. Maar studenten twijfelen aan de onafhankelijkheid.

18 december 2014 13.19

Zweedse schreeuwrage waait over naar Amsterdam

De Amsterdamse politie is gisteravond uitgerukt naar de studentenflats van Uilenstede. Er was een enorm geschreeuw gehoord. Het bleken studenten die een nieuwe manier hebben gevonden om van hun tentamenstress af te komen.
18 december 2014 12.01

Italiaanse in het veen

“Veen is een fascinerend materiaal. Het lijkt op sneeuw.” Professor Cristina Jommi vertelde over haar onderzoek naar de Nederlandse bodem tijdens haar intreerede op 17 december.